HomeActueelSamenwerking: van koffieresidu naar oesterzwammen

Samenwerking: van koffieresidu naar oesterzwammen

11 september 2018

Als MVO koffiemerk zijn wij altijd op zoek naar mooie initiatieven om bij te dragen aan een betere wereld. En die hebben we gevonden! We gaan ons duurzaamheidsconcept namelijk uitbreiden door een samenwerking te starten met Green Recycled Organics (GRO). Dit maakt Santas Koffie de eerste koffieleverancier die zich hiervoor inzet.  

Stel je vraag over GRO

Santas Koffie Gro oesterzwammen

GRO & Santas Koffie

Op 8 september vierden wij ons 30-jarig jubileum met een uitgebreide open dag. Hier hebben wij officieel onze samenwerking met Green Recycled Organics (GRO) bekendgemaakt. Maar wat houdt deze samenwerking precies in?

Wij halen de gebruikte koffieresidu op bij gebruikers van Santas Koffie. Vervolgens gaan deze naar een kwekerij waar oesterzwammen worden geteeld. Deze oesterzwammen worden uiteindelijk gebruikt voor soep, hamburgers en bitterballen. Zo ontstaat een circulair systeem, geheel volgens het zero waste principe!

Santas Koffie Gro oesterzwammen hamburger

Santas Koffie: de MVO-gedachte

Deze ontwikkeling sluit goed aan op het duurzaamheidsprincipe waar wij ons al jaren voor inzetten op diverse manieren. Zo worden onze duurzame blikken en houten kratten keer op keer hergebruikt. Om dit te realiseren maken wij gebruik van het statiegeldprincipe. Ook is onze koffie biologisch en Fairtrade gecertificeerd. De samenwerking met Green Recycled Organics (GRO) zet onze MVO-gedachte extra kracht bij. 

Lees het artikel van Foodclicks

Terug naar overzicht