Certificering

Wij beschikken over het Fairtrade keurmerk van Max Havelaar en het Bio keurmerk van SKAL.

Fairtrade van Max Havelaar

Fairtrade logoMet het Fairtrade keurmerk helpen wij koffieboeren in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. Concreet ontvangen zij voor onze Fairtrade koffies een eerlijke prijs. Hiermee kan de koffieboer fatsoenlijk leven van zijn werk. Met de bijkomende verantwoordelijkheid hier goed mee om te gaan, kan hij/zij investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is naast een keurmerk een wereldwijde beweging waar wij in meebewegen. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als voorheen het Max Havelaar keurmerk.

Bio van SKAL

Bio logoBij gebruik van het Bio keurmerk wordt ervoor gezorgd dat biologische producten aan de biologische wetgeving voldoen. Skal is een onafhankelijke organisatie die hier toezicht op houdt binnen Nederland. Momenteel staan wij als koffieleverancier als één van de 4000 bedrijven onder dit toezicht van Skal.

Groene Groeiers

Santas Koffie is Groene Groeier in het netwerk van VNO-NCWOns bedrijf is Groene Groeier in het netwerk van VNO-NCW. Als Groene Groeier brengen wij onze ambities rondom circulaire economie, energietransitie en biodiversiteit in de praktijk. We ontwikkelen en benutten economische kansen in een besloten netwerk en delen cases uit de praktijk met andere Nederlandse ondernemers.