Certificering

Wij beschikken over het Fairtrade keurmerk van Max Havelaar, het Bio keurmerk van SKAL,  en zijn ook nog eens partner van MVO Nederland, Greenkey en Green Leisure.

Fairtrade van Max Havelaar
Fairtrade logoMet het Fairtrade keurmerk helpen wij koffieboeren in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. Concreet ontvangen zij voor onze Fairtrade koffies een eerlijke prijs. Hiermee kan de koffieboer fatsoenlijk leven van zijn werk. Met de bijkomende verantwoordelijkheid hier goed mee om te gaan, kan hij/zij investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is naast een keurmerk een wereldwijde beweging waar wij in meebewegen. In Nederland is Stichting Max Havelaar eigenaar van het Fairtrade keurmerk, ook bekend als voorheen het Max Havelaar keurmerk.

Bio van SKAL
Bio logoBij gebruik van het Bio keurmerk wordt ervoor gezorgd dat biologische producten aan de biologische wetgeving voldoen. Skal is een onafhankelijke organisatie die hier toezicht op houdt binnen Nederland. Momenteel staan wij als koffieleverancier als één van de 4000 bedrijven onder dit toezicht van Skal.

MVO Nederland
Als bedrijfspartner van MVO Nederland streven wij ernaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Dat geldt dan ook voor al onze bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie. Daarom is MVO voor ons geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van ons bedrijf.

Greenkey
Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. Met ons Green Key keurmerk tonen wij aan het milieu te beteren, met zo min mogelijk kwaliteitsverlies. Wij gaan daarbij verder dan de reguliere wet- en regelgeving van ons verwacht.

Green Leisure
Green Leisure is zowel op nationaal als internationaal niveau dé partij voor het verduurzamen van bedrijven in de leisure sector. We streven met onze ervaren adviseurs samen met opdrachtgevers, leveranciers, overheden, onderwijsinstellingen en diverse partners naar een volledig duurzame gastvrijheidssector in 2030.

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken                                                                    Het kennisinstutuur Duurzaam Verpakken (KIVD) is in 2013 opgericht.om bij te dragen aan een circulaire economie voor verpakkingsmatriaal. Circulair verpakken betekend dat verpakkingen zo worden ontworpen, geproduceerd en verwerkt, kunnen worden vernieuwd, gereduceerd, hergebruikt en gerecycled. Dit is goed voor ons milieu. Hier dragen wij met onze blikken en kraten aan bij.