Retourverpakking

Vanuit onze overtuiging dat duurzaamheid verder gaat dan certificering, namen wij in 1988 al het initiatief om te stoppen met plastic- en folie wegwerpverpakkingen voor onze koffies. Wij introduceerden daarom een duurzaam retourverpakking; het ijzersterke koffieblik dat berust op het hergebruik-principe. 

Blikken met koffie hergebruiken

Voordelen van een retourblik

De blikken zijn handig in gebruik en makkelijk af te sluiten, waardoor de kwaliteit van de koffie gewaarborgd blijft. Deze blikken zitten per paar in een ambachtelijke houten krat, dat continu gerouleerd wordt via het eenvoudige statiegeld-systeem. Dankzij dit systeem worden onze dunstalen voorraadblikken tientallen malen hergebruikt om 100% van het eenmalige verpakkingsafval van koffie te elimineren.

De duurzame koffieblikken van Santas Koffie worden hergebruikt

Substantiële afvalvermindering

Nu na zoveel jaar ervaring is gebleken dat onze blikken gemiddeld méér dan 120 maal rouleren. En dat betekent heel gewoon dat 1 enkel blik meer dan 1.440 eenmalige plastic wegwerpverpakkingen voorkomt, of om het anders te vergelijken, 60.000 aluminium koffiecups! En omdat we ook de omverpakking duurzaam hebben gemaakt namelijk; houten retourkratjes is ook dáár (denk aan de plastic tray's en krimpfolies), al het eenmalig afval geëlimineerd. Oftewel er is géén restafval.

Bekijk onze producten

Duurzame kratjes van Santas Koffie om blikken koffie in te zetten