Partners

Gro Holland

Als eerste koffieleverancier van Nederland, zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Gro Holland. Op zoek naar een mooi initiatief, om bij te dragen aan een beter milieu, is de gedachte ontstaan om iets met onze koffieresidu te gaan doen. Samen met Gro (Green Recycled Organics) hebben we deze gedachte tot uitvoering kunnen brengen.

Wij halen de gebruikte koffieresidu op bij gebruikers van Santas Koffie. Vervolgens gaan deze naar een kwekerij waar oesterzwammen worden geteeld. Deze oesterzwammen worden uiteindelijk gebruikt voor soep, hamburgers en bitterballen. Zo ontstaat een circulair systeem, geheel volgens het zero waste principe!

MADEBLUE

Voor het beste water in de horeca of op kantoor werken wij samen met MADEBLUE. Koffie bestaat namelijk voor het overgrote deel uit water. Daarom is de kwaliteit van dit water van groot belang.

Naast de kwaliteit van het water zorgt MADEBLUE er tevens voor dat het dagelijks waterverbruik gespiegeld wordt naar ontwikkelingslanden. Met als missie: 'schoon drinkwater voor iedereen'.

Zonder het gebruik van plastic flessen; zero waste!

MVO Nederland

Als bedrijfspartner van MVO Nederland streven wij ernaar maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Wij houden dus rekening met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Dat geldt dan ook voor al onze bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie. Daarom is MVO voor ons geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van ons bedrijf.

Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven. Met ons Green Key keurmerk tonen wij aan het milieu te beteren, met zo min mogelijk kwaliteitsverlies. Wij gaan daarbij verder dan de reguliere wet- en regelgeving van ons verwacht.

Green Leisure

Green Leisure is zowel op nationaal als internationaal niveau dé partij voor het verduurzamen van bedrijven in de leisure sector. We streven met onze ervaren adviseurs samen met opdrachtgevers, leveranciers, overheden, onderwijsinstellingen en diverse partners naar een volledig duurzame gastvrijheidssector in 2030.

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken

Het kennisinstutuur Duurzaam Verpakken (KIVD) is in 2013 opgericht.om bij te dragen aan een circulaire economie voor verpakkingsmatriaal. Circulair verpakken betekend dat verpakkingen zo worden ontworpen, geproduceerd en verwerkt, kunnen worden vernieuwd, gereduceerd, hergebruikt en gerecycled. Dit is goed voor ons milieu. Hier dragen wij met onze blikken en kraten aan bij.