Over ons

Gedreven vanuit passie, trots en kennis mêleren wij de lekkerste koffies voor horeca, het MKB en grootzakelijk. Onze afnemers zijn professionele gebruikers zoals restaurants, hotels, overheidsinstellingen, zorginstellingen, cateringbedrijven, scholengemeenschappen, bedrijven, advocatenkantoren, architectenbureaus, buurthuizen en wijkcentra.

Vraag de Santas Koffie brochure aan

Maatschappelijk duurzaam ondernemen

Veel van onze afnemers onderschrijven de term ‘maatschappelijk duurzaam ondernemen’ en voegen bij het gebruik van onze producten de daad bij het woord. Ons unieke statiegeldconcept helpt onze klanten ook bij het behalen van hun doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. 

Mens en milieu: reiniging van het duurzame retourblik van Santas Koffie

De Vertrekhal in Rotterdam

Wij opereren vanuit het hart van de Rotterdamse haven en zijn gevestigd in het monumentale pand; de Vertrekhal Oranjelijn. Hier komen de ruwe koffiebonen per schip bij ons binnen, die vervolgens extra langzaam geroosterd worden in authentieke trommelbranders.

Ruwe koffiebonen komen per schip binnen bij Santas Koffie in de Vertrekhal aan de Oranjelijn

Duurzame retourverpakking

Naast onze primaire ambacht proberen wij tevens zorg te dragen voor mens & milieu. Natuurlijk zijn wij Fairtrade (Max Havelaar), Bio (Skal) en MVO gecertificeerd. Maar vanuit onze overtuiging dat duurzaamheid verder gaat dan certificering, namen wij in 1988 al het initiatief om te stoppen met plastic- en folie wegwerpverpakkingen voor onze koffies.

Wij introduceerden daarom een unieke & duurzame retourverpakking; het ijzersterke koffieblik. Hiermee streven wij er naar om zo min mogelijk afval te creëeren. Niet alléén in woord, maar ook in daad dankzij ons tastbare & duurzame retourverpakking concept.

Mens & Milieu

Zowel mens als milieu staan hoog in het vaandel bij Santas Koffie. Niet alleen in woord maar ook in daad. Santas Koffie is al jaren een vertrouwde werkgever in Rotterdam. Goed werkgeverschap is voor Santas Koffie een belangrijke kernwaarde. Met het ondersteunen van cursussen en trainingen bieden wij medewerkers de mogelijkheid om zich te ontplooien en daar waar mogelijk door te groeien. Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is er ruimte in ons bedrijf. Wanneer het gaat om milieu; hanteren wij een duurzame verpakkingsmethode en voldoen wij aan verscheidene certificaten.

Lees verder
Mens & Milieu

Ambacht & Kennis

Wij beheersen onze ambacht van inkoop en kwaliteitscontrole tot het branden, mĂȘleren & cuppen van onze koffies. Deze activteiten voeren wij geheel in eigen beheer uit. Alles met als einddoel; het beste uit ons product te halen. Ter aanvulling gaan wij nog een stap verder. Wij bieden ook mogelijkheden tot onderhoud, service, training en advies. Hiermee kun je geheel zelfstandig een koffieproduct presenteren waar je trots op bent.

Lees verder
Ambacht & Kennis

Ons sales team

Santas koffie is al sinds 1988 een vertrouwde koffieleverancier uit Rotterdam. Mede dankzij een prettige collegiale sfeer bestaat ons team uit mensen die al jaren deel uitmaken van het Santas koffie. Als klant beschik je daarom voornamelijk over vaste vertrouwde contactpersonen. Denk hierbij aan mensen uit de verkoop-binnendienst, administratie, accountmanagers, technische dienst en onze Barista's.

Lees verder
Ons sales team

Onze historie

Santas Koffie is opgericht in 1988. Destijds gevestigd als traditionele koffieleverancier in een winkelpand aan de lange haven in Schiedam. Later zijn wij verhuisd naar de Marconiestraat. Vanwege herontwikkeling van dit gebied, verhuisde Santas Koffie in 2005 naar het pand waarin we nu gevestigd zijn. In het hart van de Rotterdamse haven; de Vertrekhal Oranjelijn.

Lees verder
Onze historie