Slow roast-kwaliteitskoffie

Met deze brandmethode wordt de koffie extra langzaam geroosterd in authentieke trommelbranders. 

Waarom iedereen voor Slow Roast koffie moet kiezen?

Al onze Santas Koffie(s) worden geroosterd volgens het Slow Roast procedé. Met deze brandmethode wordt de koffie extra langzaam geroosterd in authentieke trommelbranders. Hierdoor worden de oliën, suikers en overige bestandsdelen van de boon die vrijkomen; gelijkmatig gekarameliseerd. Dit kost iets meer tijd, maar het komt de ontwikkeling van de smaak en het aroma ten goede. 

Benieuwd naar onze koffies?

Wij branden ruwe koffiebonen van de hoogste kwaliteit.

Santas Koffie gebruikt ruwe koffiebonen die geselecteerd zijn op kwaliteit. Want niet alleen het brandprocedé moet van hoge kwaliteit zijn maar ook de basis, oftewel de ruwe koffiebonen. Deze combinatie is de basis voor een hoogwaardige koffiebeleving. Het is aan de barista en zijn/haar koffiemachine om hier een vervolg aan te geven.

Slow Roast kwaliteitskoffie van Santas Koffie

Waar komen onze ruwe koffiebonen vandaan?

Het Slow-Roast procedé vergt extra tijd, energie en aandacht. Santas Koffie investeert in deze tijd, energie en aandacht. Want te snel branden op een hoge temperatuur, is dan wel efficiënt en kostenbesparend, maar zorgt daarentegen voor koffiebonen die:

  1. Verbrand zijn vanbuiten.
  2. Rauw zijn vanbinnen.

Met als resultaat een te donker geroosterde koffie met een hoge aciditeit. De koffie smaakt hierdoor bitterder en zuurder. Daarmee worden defecten, van koffiebonen met een mindere kwaliteit, gemaskeerd. De smaak en aroma’s, die juist van binnenuit zouden moeten komen, blijven tevens onbenut. Ondanks de efficiëntie en kostenbesparing is dit complete tijd- en energieverspilling wanneer je kiest voor kwaliteit.