Zero waste

Zero Waste staat bij ons stipt bovenaan de prioriteitenlijst. 

Zero Waste wordt elke dag belangrijker voor het milieu

Met een passie voor ‘maatschappelijk verantwoord’- en ‘milieubewust’ ondernemen, willen wij verspilling proberen te voorkomen. En wanneer dit niet haalbaar is, behandelen we afval als een grondstof die we hergebruiken of recyclen. Dat noemen wij Zero Waste. Wij gaan hierbij verder dan het handhaven van certificaten; wij voegen de daad bij het woord.

Santas Koffie zero waste statiegeldconcept

Afvalvermindering middels duurzame retourverpakking

Sinds 1988 is Santas Koffie gestopt met plastic- en folie wegwerpverpakkingen voor onze koffies. Hiervoor in de plaats is het ijzersterke- en robuuste retourblik gekomen. Deze blikken zitten per paar in een ambachtelijk houten krat, dat continu gerouleerd wordt via het statiegeldsysteem. Dankzij dit hergebruikprincipe worden de blikken tientallen malen hergebruikt om 100% van het eenmalige verpakkingsafval van koffie te elimineren.

Lees meer over de afvalvermindering

Santas Koffie GRO Zero Waste

Van koffieresidu naar oesterzwammen

Samen met Gro (Green Recycled Organics).

Santas Koffie is de eerste koffieleverancier die zich hiervoor inzet. Wij halen het gebruikte koffieresidu op bij gebruikers van Santas Koffie. Vervolgens gaan deze naar een kwekerij waar oesterzwammen worden geteeld. Deze oesterzwammen worden uiteindelijk gebruikt voor soep, hamburgers en bitterballen. Zo ontstaat een circulair systeem, geheel volgens het zero waste principe! 

Meer over de paddenstoelen van Gro